top of page

Webinar Longechografie

Het wordt steeds meer gedaan, maar maar weinig zorgverleners weten er echt wat vanaf. Wees een voorloper in je vak en leer meer over de achtergrond en toepassing van longechografie!

 

Wist je überhaupt dat je een echo kunt maken van de longen? En wist je dat je dat je longaandoeningen zoals een pneumothorax of overvulling beter diagnosticeerd met longechografie dan met een thoraxfoto?

 

In dit interactieve webinar leer je hoe dat werkt, en hoe je het kunt toepassen bij de patiënt met (allerlei soorten van) dyspnoe. Een lekker interactief webinar waarin jij zelf leert nadenken en  longechografie gaat leren toepassen!

Heleen SEH MCL 5.jpg

Wat leer je?

 

Wat is longechografie?

Hoe werk longechografie?

Hoe kan longechografie jou helpen bij de patiënt met dyspnoe?

Wanneer en hoe kan jij logechografie toepassen? 

Hoe nu verder in de pratijk?

 

Wanneer is het webinar?

Het webinar vindt plaats op 10 januari om 19.30 uur én is een maand lang terug te kijken wanneer je maar wilt. Je hoeft er dus niet per see live bij te zijn, wel zo handig in ons vak!

Welke achtergrondkennis heb ik nodig?

Om het college goed te kunnen volgen ben je zorgverlener en heb je ten minste kennis nodig van het doen van lichamelijk onderzoek. Ook moet je enigzins bekend zijn met ziekten die leiden tot dyspnoe, zoals COPD en hartfalen.

Wat kost deelname?

Je investering is slechts 24.95, oftewel voor minder dan een fles matige champagne heb jij een bak levensreddende kennis aan boord. En ook nog eens geen kater!

Vraag & antwoord

Wat is de doelgroep?

Dit webinar is specifiek voor zorgverleners:. artsen, coassistenten, geneeskundestudenten, PA/VS, verpleegkundigen (i.o), ambulancemedewerkers en anesthesiemedewerkers. Het is extra tof voor SEH, IC en CCU verpleegkundigen en artsen.

Welke achtergrondkennis heb ik nodig?
Om het college goed te kunnen volgen heb je ten minste kennis nodig van lichamelijk onderzoek. Je moet weten hoe je kunt werken met en wat de normaal waarden zijn van hartslag, bloeddruk, en hoe je de ademhaling, pupillen en bloeddruk beoordeeld. 

Hoe werkt een webinar?

Een webinar is soort online college die je volgt via je telefoon of computer. Je ziet hierbij live beeld en geluid.
 

Hoe lang duurt het webinar?
Het webinar duurt ongeveer 60 minuten

 

Is het webinar geaccrediteerd?

Nee, om de kosten laag te kunnen houden is het webinar niet geaccrediteerd. Je investeert dus echt in jezelf en voor jezelf (en je patiënten).
 

Image by Brandon Holmes
bottom of page