top of page
Heleen Lameijer

WIE IS DR. HELEEN LAMEIJER?

Ik ben spoedeisende hulp (SEH) arts en wetenschapper. Een van mijn missies is medische kennis begrijpelijk maken. Ik vind het namelijk best vreemd dat veel medisch wetenschappelijke informatie zo moeilijk beschreven is en niet daar komt waar het een verschil kan maken: bij de zorgverleners én de mensen zelf.

In 2018 heb ik daarom mijn Instagram account, bedrijf en deze website opgericht. Zo deel ik kennis via socials, blogs, vlogs, webinars en nog veel meer.

REANIMATIE CURSUS

Onderdeel van het beschikbaar maken van medische kennis is voor mij mijn andere missie: ik wil dat iedereen in Nederland leert reanimeren! In 2019 ontwikkelde ik daarom de eerste échte vrij verkrijgbare online cursus reanimatie van Nederland. En die gaf ik via Instagram. Geen saaie e-learning dus waar je maar niet door kunt komen, maar snel, interactief en zelfs grappig. En dat voor zo’n serieus onderwerp!  

 

De kranten stonden er vol van, de cursus werd in boeken over innovatie beschreven, won meerdere awards en er werd zelfs een minidocumentaire over gemaakt voor de Nederlandse televisie! In de tussentijd werd ik als arts hierdoor zelfs influencer op Instagram. Een bijzondere wereld voor een dokter… 

IK INVESTEERDE AL MIJN GELD EN...

De cursus had alleen één groot nadeel: je moest er Instagram voor hebben. Na duizenden mensen via Instagram alles te hebben kunnen leren over reanimeren besloot ik dat het ook anders kon. Ik vond het belangrijk dat deze cursus voor iedereen toegankelijk werd en inclusiever.

 

Ik wilde een goed cursus platform, toegankelijk voor iedereen en meerdere mensen tegelijk. Een app het liefst. En bovendien: goede lessen waarbij het leren niet alleen nuttig maar ook vooral leuk is. 

In 2021 sprong ik daarom in het diepe en investeerde ik al het geld in een nieuwe, té gekke en unieke reanimatiecursus. En die cursus lanceert in mei 2022.

boek.jpg

SPREKER EN AUTEUR

Hiernaast spreek ik op verschillende nationale en internationale congressen, over zowel medisch-wetenschappelijke als niet-medische onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn mijn talks over lef en empowerment en social media in de zorg. Meer hier over op een aparte pagina op deze website.

In 2022 schreef ik mijn nieuwste boek, vol verhalen van de spoedeisende hulp!

Ook heb ik een lesboek Spoedeisende geneeskunde geschreven die sinds 2021 verkrijgbaar is in de boekhandel!

Of ik ook wel eens niets doe? Absoluut! Ik ben dol op lekker lang tafelen en Netflixen. Ook lees ik af en toe een boek. Mijn favorieten kun je ook vinden op deze website!

Veel plezier met alle kennis op deze website en hopelijk tot ziens op instagram en natuurlijk bij mijn online reanimatiecursus,

Liefs, Heleen

Op de spoedeisende hulp -3d.png
bottom of page