top of page
Zoeken

Naakt

Bijgewerkt op: 15 aug. 2021

“Je ziet er best goed uit, naakt”, zeg ik. “Nou ik ben liever bedekt”, vertelt hij. Ik zit even met mijn collega-verpleegkundige Freddy van de spoedeisende hulp (SEH) te praten. Freddy is op twee centimeter na twee meter. Er moesten speciaal extra lange broeken voor hem worden besteld. “Hartstikke handig, ik kan overal bij,” vertelt hij.


Spoedeisende hulp verpleegkundige


Hij ziet eruit als een echte Fries, blond haar en blauwe ogen. “Ik kom uit Zaandam, daar ben ik opgegroeid, heb altijd in ziekenhuizen rond Amsterdam gewerkt.” Hij heeft indrukwekkend veel ervaring. Is naast SEH verpleegkundige ook IC-, hartbewaking-, en ambulance- en psychiatrisch verpleegkundige. Maar nu werkt hij alweer een tijdje bij ons op de SEH in Leeuwarden. “Ik heb op heel veel SEH’s in het land gewerkt, maar MCL heeft toch wel een heel gave SEH. Nieuw, groot, ruim. Betrokken personeel. Goede samenwerking met de artsen en veel trainingen.”


Verademing


Sinds kort zijn er weer versoepelde maatregelingen, ook in het MCL, wat betreft de mondkapjes. Die hoeven niet meer, mits je anderhalve meter afstand kan houden. Ik vind dit een verademing. Je ziet eindelijk weer de gezichten van je collega’s. We hebben een aantal nieuwe leerling-SEH-verpleegkundigen. Deze zagen er voor mij allemaal hetzelfde uit. Blond haar in een knotje en het gezicht bedekt met een mondmasker. De een misschien wat gevulder dan de ander, maar dat is het dan wel.


Naakt


Freddy loopt nog steeds de hele dag met een mondneusmasker op. Dit vindt hij makkelijk. “Ik kan zó bij de patiënt naar binnen lopen zonder te vergeten om een op te doen en je kunt nog eens ongegeneerd gapen, zonder dat iemand dit ziet. Zonder masker voel ik me naakt.”


Met de oplopende coronabesmettingen, moet ik nog maar zien of de maatregelen in het ziekenhuis ook weer aangescherpt worden. En ja hoor,... we mogen al niet meer naakt….
3.088 weergaven

Comments


bottom of page