top of page

Inspiratie nodig? Check mijn lees- en luistertips!

Ik lees gemiddeld 4 boeken per maand, luister (medische) podcasts en doe verschillende cursussen. Ook gebruik ik veel tools voor mijn bedrijf, bijvoorbeeld voor mijn websites en cursussen. Op deze vind je mijn favoriete lees- en luistertips (zowel qua studeren en zakelijk als gewoon voor de fun) en laat ik je zien waarmee ik mijn websites heb gebouwd en de handige tooltjes die ik gebruik. De meeste linkjes zijn affiliate links* 

 

*dit betekent dat ik van de website een klein bedrag ontvang wanneer je via mijn link koopt, terwijl het jou of de auteur niets extra's kost.

Inspirerende leuke boeken met een medisch tintje

Op de spoedeisende hulp - Mijn eigen boek: een kijkje achter de schermen in mijn leven op de spoedeisende hulp én privé.

Tip: Ik lees e-books op mijn Kobo e-reader.

Dagboek van een verloskundige - Boek van Marlies Koers, over haar werk en belevenissen als verloskundige, en het vervolg Sorry dat ik je wakker bel

De dienstpieper - Geen lesboek maar een inkijkje in het leven van een net beginnende arts-assistent op een hilarische manier beschreven. Iets waar ik me tijdens mijn A(N)IOS jaren enorm in herkende en hard op heb gelachen.

De stoel van God (geschreven door arts Paul Brand) en Ik omhels je met 1000 armen - Leert je over de dood, kwaliteit van leven en niet naar de patiënt maar de mens te kijken. Disclaimer: janken geblazen af en toe, maar wel heel mooi!

The house of god - Hilarisch satirisch boek over het werken in het ziekenhuis. Als coassistent vond ik dit boek gekgenoeg niks, maar nu kan ik er enorm hard om lachen.

Het kan ook nooit normaal - Boek van Lieke Hester, politieagent, over haar werk en belevenissen. Belicht een andere kant van hulpverlening.

Kom hier dat ik u kus - Griet op de Beeck is misschien wel mijn favoriete fictie auteur. In dit boek lees je over het leven van een vrouw in verschillende fases, en over mentale gezondheid. Over waarom we zijn wie we zijn en worden, in prachtige zinnen.

Vele hemels boven de zevende - Ik zei het al, ik ben fan van Griet. Ook dit boek is magisch en prachtig geschreven. Hoe levens met elkaar verweven zijn en hoe een gebeurtenis effect kan hebben over generaties. Over liefde, verdriet, mentae gezondheid en loslaten.

Ik omhels je met 1000 armen - Over de liefde en de dood, euthanasie en leven. Een absoluut prachtige tranentrekker die je echt even laat zien wat belangrijk is in het leven: liefde.

Het antiracisme handboek - Eigenlijk gewoon een must-read voor iedereen, met een apart hoofdstuk  voor zorgverleners.

De meeste mensen deugen - Helpt me vast te houden aan dat waar ik altijd al in geloofde, de goedheid van de mens :-). Soms best handig in de zorg.

Leren en studeren (medisch)

Probleemgeoriënteerd denken in de spoedeisende geneeskunde - Mijn eigen lesboek mag hier natuurlijk niet ontbreken. Dit boek leert jou actief nadenken als een SEH zorgverlener!

Rosen's Emergency Medicine - een van de weinige boeken over acute geneeskunde die ik echt lekker vind lezen. Tip: koop het e-Book, het papieren boek is mega dik en zwaar. Ik lees e-books op mijn Kobo e-reader.

Medische spoedsituaties, de systematische benadering - het allereerste boek wat ik las over spoedeisende geneeskunde én echt begreep.

EM:RAP Podcast - Dé inhoudelijke podcast over acute geneeskunde, wel in het Engels. Hier haal ik een groot deel van mijn medische onderwijs vandaan. Met deze link krijg je 25 dollar korting op een jaarabbonement.

Discovering Statistics Using IBM SPSS - Het enige statistiekboek dat ik begrijp en waar ik serieus hardop om moet lachen (staat vol grapjes. Echt waar: grapjes in een statistiekboek!)

Reanimatiecursus - mijn online cursus over reanimatie van een volwassene: leuk, makkelijk, en mega leerzaam. Mét allerleu extra's, neem vooral dus even een kijkje op de website pagina.

Baby- en kinderreanimatiecursus - zelfde als de reanimatiecursus, maar dan gericht op baby's en kinderen, en makkelijk via jouw instagramaccount!

Zakelijke boeken en tools

Online Marketing Tornado - Dit boek heeft me echt mega veel geleerd over marketing en het opzetten van een bedrijf. Wil je starten met een bedrijf? Dan raad ik het complete pakket aan: inclusief cursus, websites en meer.

Echt ondernemen - Alles wat je wilt weten (juridisch gezien, én meer) wanneer je een bedrijf start of al hebt. Geschreven door een jurist met humor.

De kracht van een slecht idee - hilarisch boek dat je anders leert denken, voor als je wat innovatiever wilt worden.

Rich Dad Poor Dad - Een verhalend boek over hoe het anders denken over geld en het meer leren over geld kan bijdragen aan anders omgaan met geld (en je leven)

Blondjes beleggen beter - Mijn nieuwste aanwinst! In dit boek leer je vanalles over beleggen op een simpele en leesbare manier. Ik heb zojuist mijn eerste beleggingsrekening geopend! Ik lees hem trouwens als e-book.

Start with why - Over hoe weten en communiceren waarom je eigenlijk doet wat je doet je meer succesvol kan maken.

Growth hacker marketing - Over hoe je met online marketing je bedrijf kunt laten groeien.

Babe, you got this - Het boek wat ik las voordat ik ging ondernemen, waardoor ik ging ondernemen. Heeft ook een handig werkboek.

 

Babe, you got this. Het werkboek - handig werkboek om uit te werken hoe jouw start-up in elkaar zit, hoe je jouw bedrijf kunt verbeteren en hoe je kunt groeien. Heeft ook overlap met "Start with why".

Instaproof - Dit boek las ik voordat ik met mijn Instagram account begon om Instagram te leren begrijpen. Nu sta ik zelf ín het boek ;-).

Tools

Websites: Deze website is gemaakt in Wix, wat goed is voor blogs. Die van reanimatiecursus.com in Phoenix, wat iets gebruiksvriendelijker is. Hier kun je een gratis proefperiode van Phoenix aanvragen. Eerst meer weten? Dit is de website.

 

Online leeromgeving: Mijn online leeromgeving van de reanimatiecursus is gemaakt in de Huddle. Hier kun je een gratis proefperiode starten. Dit is de volledige homepage vol info.

Andere handige tools

Kobo Clara e-reader - Sinds mijn verjaardag in 2020 ben ik over gestapt van papieren boeken naar e-Books. Laatbloeier, I know ;-) Ik gebruik hiervoor (na research door mijn vriend) deze e-Reader. Heel blij mee!

Sony noise cancelling koptelefoon - Hoewel ik prima kan werken in een drukke rumoerige SEH vind ik het moeilijker om wetenschappelijk werk te verrichten of thuis te werken zonder stilte. Dan draag ik deze favoriet!

Samsung Galaxy S21 Ultra - Na 4 jaar heb ik eindelijk weer een nieuwe telefoon gekocht. Belangrijkste feature was voor mij de camera, waarvan deze echt tot de top behoort. Geen goedkope keuze, wel erg blij mee.

bottom of page