top of page
Screenshot_20230724_131251_Instagram.jpg

ONLINE CURSUS KINDERREANIMATIE
(incl. babyreanimatie)

In slechts 1,5 uur de kennis die je nodig hebt om te handelen in een noodsituatie!

review.jpg

Even een vraag waar je waarschijnlijk nog nooit over na hebt gedacht,..

Weet jij precies wat je moet doen wanneer je kind stikt in een stukje fruit?  

Hoe je moet handelen wanneer het kind geen lucht meer krijgt?

 

Of wat je moet doen wanneer het kind hierdoor zelfs een hartstilstand krijgt?

 

Of heb je hier stiekem al wel eens over nagedacht, maar dacht je:

“Dat overkomt mij toch niet” ?

 

Dat snap ik. De kans is gelukkig ook heel erg klein.

 

Maar toch kennen we allemaal de verhalen van mensen die het wél overkwam!

 

En ik wil je niet bang maken, in tegendeel!

Ik wil je de kennis geven waarmee je voorbereid bent. Zodat je weet hoe je moet handelen in een noodsituatie, in plaats van dat je volledig in de paniek schiet.  

Je bekijkt dit nu op je telefoon, tablet of computer. Waarschijnlijk heb je ook wel een Instagram account. Mooi! Dat is namelijk het enige wat je nodig hebt om te leren wat je zou moeten doen in een noodsituatie bij een baby of kind.

 

IN DE TIJD DAT JE NORMAAL EEN FILM OP NETFLIX ZOU KIJKEN

Yes! Want de cursus duurt maar 1,5 uur!

 

Easy peasy. Dit zou toch gewoon iedereen even moeten doen.

Klik op de knop en schrijf je in.

Mijn vriend houdt normaal helemaal niet van cursussen omdat het veel lezen is en tijd kost. Hij was (net als ik) helemaal enthousiast over deze cursus omdat het tussendoor kon, niet tijdrovend was en wél heel duidelijk zodat het ook goed onthouden kon worden! Hopelijk hebben we de cursus nooit nodig, maar wel een veilig en zeker gevoel om te hebben als nieuwe ouders!"

- Ryanne Heijmans

Wat krijg je?

 

In 7 makkelijk te volgen modules van slechts 10-15 minuten per module leer jij stap voor stap de theorie van basale reanimatie van kinderen vanaf 1 maand tot de pubertijd.

 

De modules kun je ten minste een jaar lang bekijken: de cursus kan dus écht volgens jouw tempo. Je volgt de cursus via jouw Instagram account door na aankoop lid te worden van een besloten cursus account.

Waaruit bestaan de modules van de cursus?

Module 1: Bij kinderen is het anders: uitleg over waarom kinderreanimatie anders gaat dan volwassene reanimatie

Module 2: Het voorkomen van een reanimatie situatie en gevaarherkenning

(BONUS: wat te doen bij verslikking en verstikking)

Module 3: Het herkennen van een reanimatie en 112 bellen

Module 4: Mond-op-mond beademing

Module 5: Borstcompressies

Module 6: Belangrijke hulpmiddelen en de automatische externe defibrillator (AED)

Module 7: Ik heb gereanimeerd. En nu? 

Na deze cursus...

 • Weet je hoe je een baby- of kinderreanimatie kunt voorkomen 

 • Weet je wat je kunt doen bij een baby- of kinderreanimatie

 • Voel je je voorbereid op een noodsituatie

 • Ben je zelfverzekerder als hulpverlener of ouder

 

Waarom is deze cursus uniek?
 

 • Vanuit je eigen huis, het kan zelfs vanaf de wc! #multitasken!

 • 24/7 beschikbaar, waar en wanneer je maar wilt

 • Gegeven door een échte expert, SEH arts Heleen Lameijer

 • Jarenlang toegang, herhaling dus mogelijk wanneer je maar wilt

En het mooie:

Jouw investering in deze levensreddende kennis is momenteel slechts 39.95

Course Creator Laptop iphone mockup instagram post.jpg
Uw alineatekst (Instagram-bericht (Vierkant)).jpg

Dit vonden Elise en Vita van de cursus:

"Het is een mega tip van ons aan jullie, dit moet je gewoon gedaan hebben als je ouder bent! Nu voel ik me gewoon een stuk zelfverzekerder, en het is zo makkelijk om te doen!"

reanimatie cursus recensie.jpg
recensie 3.jpg

Wat is jouw excuus waardoor je straks met met je handen in het haar staat bij een noodsituatie?

Je hebt tot hier gescrold en de cursus bekeken, dus de interesse is er.

Je begrijpt ook de noodzaak van het doen van een reanimatiecursus.

En het is misschien een beetje confronterend, maar zeg eens eerlijk:

wat houd jou nu eigenlijk nog tegen?

 

Waarom heb jij tot nu toe nog steeds niet ingeschreven voor een kinderreanimatiecursus? 

 

Je bent namelijk niet de enige: er zijn genoeg mensen die vinden dat ze een reanimatiecursus zouden moeten doen, maar het vervolgens niet doen. 

 

Duizenden excuses, maar eigenlijk geen van allen écht legitiem. 

 

“Ik heb geen tijd”, bijvoorbeeld...

Deze online cursus kun je nog sneller doen dan dat je normaal een film kijkt. Wat als je nou eens niet een avond achter netflix spendeert, maar deze cursus doet! Easy peasy dus.

 

“Ik vind het spannend”, ook zoéentje...

Spannend, dat is het misschien ook, maar hoeveel spannender is het om onvoorbereid in een rotsituatie terecht te komen? Bovendien is deze cursus vrolijk, makkelijk en toegankelijk. En een stuk minder spannend dan in een klas vol anderen. 

 

“Het is te duur”, is ook te vaak  een excuus...

Deze cursus kost slechts 39,95  waarmee je een heel jaar toegang hebt tot alle kennis. Is dat écht veel geld als je op een dag iemands leven redt? Of om te weten wat je moet doen als je kind stikt in een druif? 

 

En heb je echt een kleine portomonee? Mail me dan, we komen er wel uit.

 

Wees eens eerlijk, welk onterecht excuus hou jij jezelf tot nu toe voor?

En ga je dat nou eindelijk eens veranderen?

 • Een cursus via Instagram? Hoe werkt dat dan?
  De cursus kun je volgen via jouw eigen account op Instagram. Hoe werkt dat? Je koopt een kaartje via deze website. Hierna krijg je een mailtje om je aan te melden bij het besloten cursusaccount. Daar staan de modules al voor je klaar en kun jij ze bekijken wanneer je maar wilt.
 • Hoe moet ik mij dat precies voorstellen?
  De cursussen bestaan uit 7 modules op Instagram met foto's, filmpjes en opdrachten, waar je doorheen klikt. Kort en krachtig. Je bent hier per module ongeveer 10-15 minuten mee bezig.
 • Leer ik in deze cursus fysiek te reanimeren?
  Nee, de cursus is volledig online. Je leert in deze cursus hoe je een reanimatie situatie zou kunnen herkennen, wat je zou kunnen doen om hulp in te schakelen, en krijg je bij deze cursus theoretisch inzicht in hoe je een basale reanimatie zou kunnen aanpakken. Ook heb ik al meedere berichtjes ontvangen van mensen die baat hebben gehad bij de cursus in de praktijk (zie ook de referenties op deze pagina)
 • Hoe weet ik of de cursus geschikt voor mij is?
  Deze cursus is zowel geschikt voor mensen die nog nooit een cursus hebben gedaan als mensen die al wel eens een cursus hebben gedaan. Maar vooral voor: - Je moeder of vader bent (of gaat worden), oppas bent, of werkt met kinderen - Je goed voorbereid wilt zijn - Je wilt leren hoe je een reanimatie kunt voorkomen - Je wilt leren wanneer je nou precies moet beginnen met reanimeren - Je wilt weten wat je zou kunnen doen bij een reanimatie - Je behoefte hebt aan investeren in jezelf en jouw kennis en ontwikkeling - Je behoefte hebt aan uitleg door een échte expert En ook wanneer je reanimatie spannend vindt of juist wanneer je al eens een cursus hebt gedaan en je kennis wilt opfrissen! De cursus is zowel voor professionals als leken goed te volgen. Heb je al een EHBO/BHV-diploma? Ook dan is het nuttig om deel te nemen! Herhaling is heel belangrijk, zeker wanneer je weinig reanimeert in de praktijk. Daarnaast krijg je in deze cursus les van een arts, dus vanuit ander perspectief. Veranderen van spijs doet eten!
 • Hoe kan ik de cursus kopen?
  Je kunt gemakkelijk en snel via iDeal betalen. Je krijgt bij aanschaf van de cursus een factuur per e-mail en een email met toegang tot de cursus. Er komt geen extra BTW over de prijs die je ziet: de prijs is inclusief BTW.
 • Moet ik voor de cursus Instagram hebben?
  Ja, de cursus verloopt in zijn geheel via Instagram.
 • Gaat het in deze cursus ook over het reanimeren van volwassenen?
  Nee, in principe niet. Wel zal ik soms verschillen tussen kinderen en volwassenen kort aanstippen. Ik heb wel een cursus over reanimatie van volwassenen, die vind je op www.reanimatiecursus.com
 • Krijg je na de cursus een reanimatie diploma?
  Deze Instagram cursus is een theoretische cursus, zoals een collegereeks en volgt de Nederlandse reanimatie richtlijn 2021. Na afloop van de cursus ontvang je geen reanimatie diploma, wel kun je op verzoek een bewijs van deelname krijgen.
 • Welke richtlijnen volgt de cursus?
  Deze Instagram cursus is een theoretische cursus, zoals een collegereeks en volgt de Nederlandse reanimatie richtlijn 2021.
 • Kan je dit wel online leren?
  Het korte antwoord: dat weten we nog niet. Nergens in de wetenschap staat dat cursussen werken vanwege dit praktijkdeel, vanwege het gebruik van een pop of dat je reanimatie alleen maar via praktijk kunt leren. Er is momenteel geen hard wetenschappelijk bewijs dat dit nodig is, en tegelijk is er ook geen bewijs dat het niet nodig is. Ik persoonlijk ben er van overtuigd dat een reanimatie cursus niet werkt omdat je leert reanimeren op een pop (wat toch best anders is dan een mens) maar dat ze werken doordat het de angst wegneemt om te starten en daarmee de cascade van hulpverlening in werking zet. Maar, eerlijk is eerlijk: ook dat is nog niet bewezen. Mijnsinziens is het dus een ouderwets idee dat je reanimatie alleen maar kunt leren door een fysieke cursus te doen met een pop, en ik denk dat veel mensen nog wat vast zitten in het idee dat zulke cursussen alleen maar zó kunnen zijn zoals we ze kennen. Logisch ook, innovatie gaat niet over éen nacht ijs. Lees vooral ook de reviews van eerdere deelnemers om hun ervaringen mee te laten wegen, je vind ze op de site. Wat een groot voordeel is aan deze online cursus is dat je toegang blijf houden tot alle kennis, waardoor veel beter kunt leren en herhalen dan bij een fysieke les van een paar uur. Dit bevordert het onthouden van de stof. Mede daarom denk ik dat online leren echt de toekomst heeft.
Kopie van instalifesavercursus mockups (Instagram-bericht (Vierkant)).jpg
bottom of page