"Dr. Heleen Lameijer is de eerste arts met een Instagram cursus"  

The Social Brand

Maar wie is Dr. Heleen Lameijer?

Ik ben spoedeisende hulp (SEH) arts en wetenschapper (MD, PhD).  Via mijn Instagram account en gelijknamig bedrijf @makesciencework maak ik medische kennis begrijpelijk en verklein ik de kloof tussen de medisch-wetenschappelijke wereld en jou! Dit doe ik onder andere door wekelijkse wist-je-datjes, vlogs via Instragram TV (IGTV) en de blogs die te lezen zijn via deze website. Maar, ... misschien ben ik wel beter bekend van de cursussen die ik geef via Instagram!

Insta Life Saver Cursus

Omdat ik zag dat mensen van mijn eigen leeftijd (1987) en jonger niet goed bereikbaar zijn voor de standaard reanimatie cursussen (maar juist wel daar aanwezig zijn waar reanimaties plaatsvinden, zoals op straat of in de sportschool) ben ik de Insta Life Saver Cursus gestart. De @instalifesavercursus is dé cursus over reanimatie die je kunt volgen via jouw Instagram account, in je eigen tijd. Deze cursus heeft inmiddels al een 2e editie gedraaid en honderden enthousiaste cursisten hebben hem gevolgd! Recent ben ik een 2e cursus gestart, de @AEDkennercursus. Een cursus, yep ... over de AED! In de toekomst kun je nóg meer moois van mij op dit gebied verwachten, stay tuned! 

Academy

In 2020 ben ik gestart met de Make Science Work Academy. De Make Science Work Academy is een collegereeks gemaakt voor zorgprofessionals die verdieping zoeken in bepaalde onderwerpen binnen de geneeskunde.  De college's zijn te volgen via een webinar: een online college platform. 

Spreker

Ik spreek op verschillende nationale en internationale congressen, over zowel medisch-wetenschappelijke als niet-medische onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn mijn talks over lef en empowerment, en social media in de zorg. Naast spreker op evenementen kun je als zorgprofessional ook online college bij mij volgen! Meer weten? Zie het kopje Academy op deze website!

Winnaar Award!

Dit jaar heb ik de VIVA400 visionista award gewonnen. Een kroon op mijn werk én een opstap naar grotere projecten. Het winnen van de award was niet alleen het winnen van een bokaal en investeringsprijs... Ik mocht een heel masterclass traject volgen en heb onwijs veel nieuwe kennis kunnen vergaren! Hieraan voorafgaand stond ik uitgebreid in verschillende media: een heel avontuur! Zo kun je me hebben gezien in een tv commercial voor Renault en in verschillende grote kranten en magazines! (zie kopje media op deze website). En vanwege alle media aandacht won ik in 2020 ook nog eens een Vrouw in de Media award!

Kattenvriend

Naast arts en ondernemer ben ik een enorme dierenvriend en sportfanaat. Ik woon in Groningen en heb een passie voor uitgebreid tafelen en mijn lieve kat Teddy. 

heleen lameijer arts wetenschapper make science work makesciencework spreker schrijver blog vlog spreken conferentie congres

Loop een dagje met me mee!

Regeltante 2.0 leende mij haar camera uit.  Bekijk hier de vlog en loop een dagje met mij mee!

Is adrenaline de sleutel tot een succesvolle reanimatie? Heleen Lameijer vertelt het je!

FanofEM

Wetenschappelijk werk

Hardcore medische info? Lees hier al mijn wetenschappelijke output wat gepubliceerd werd in vooraanstaande medische tijdschriften. Liever in print? Bestel dan mijn proefschrift in de webshop!